Politika

Stano: Za organizovanje izbora 18. decembra vlasti na Kosovu da uzmu u obzir sve faktore

Komentari

Autor: Tanjug

08/12/2022

-

07:48

Stano: Za organizovanje izbora 18. decembra vlasti na Kosovu da uzmu u obzir sve faktore
Stano: Za organizovanje izbora 18. decembra vlasti na Kosovu da uzmu u obzir sve faktore - Copyright Printscreen/EU Debates|eudebates.tv

veličina teksta

Aa Aa

Za održavanje izbora 18. decembra vlasti privremenih prištinskih institucija treba da uzmu u obzir sve faktore kako bi obezbedili mirne okolnosti, izjavio je portparol EU Peter Stano. 

"Kada razmatraju organizovanje parcijalnih izbora na severu, kosovske vlasti moraju uzeti u obzir sve bezbednosne, administrativne i političke faktore kako bi osigurali da izbori budu inkluzivni i mirni", naveo je on za prištinsku Gazetu ekspres.

Stano je istovremeno osudio nasilne upade koji su se dogodili na severu Kosova i pozvao strane da se uzdrže od nasilja i provokativnih readnji i posvete s momentalnom vraćanju bezbedne atmosfere.

Podsetimo, u severnom delu Kosovske Mitrovice pre dva dana čulo se više eksplozija, kada su albanski članovi OIK uz asistenciju naoružanih specijalaca nasilno upali u prostorije koje koristi izborna komisija, a sirene za uzbunu oglasile su se i u Zubinom Potoku, i Leposaviću.

U Zubinom Potoku su se čule dve eksplozije, a članovi opštinske izborne komisije i pripadnici kosovske policije izašli su iz zgrade opštine. Kosovska policija saopštila je da je njena deminerska ekipa tom prilikom neutralisala neeksplodiranu ručnu granatu u prostorijama Opštinske izborne komisije (OIK) u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Osim toga i juče su odjeknule dve eksplozije u bošnjačkom delu Kosovske Mitrovice, a pretpostavlja se da je reč o šok bombama.

Komentari (0)

Srbija