Politika

MUP: Krivična prijava protiv 76-godišnjeg Novosađanina koji je nacrtao kukasti krst na zgradi člana REM-a

Komentari

Autor: Tanjug

09/12/2022

-

18:00

MUP: Krivična prijava protiv 76-godišnjeg Novosađanina koji je nacrtao kukasti krst na zgradi člana REM-a
MUP: Krivična prijava protiv 76-godišnjeg Novosađanina koji je nacrtao kukasti krst na zgradi člana REM-a - Copyright Tanjug/STR

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu identifikovali su osobu koja je na zgradi u kojoj živi zamenik predsednika Regulatornog tela za elektronske medije Milorad Vukašinović nacrtala simbol kukastog krsta i natpis REM, saopštio je danas MUP.

Sumnja se da je 76.godišnji Novosađanin, prošle noći, sprejom ispisao nacističke simbole uz natpis REM, na zgradi u kojoj stanuje Vukašinović.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti, protiv njega će biti podneta krivična prijava nadležnom javnom tužilaštvu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova navodi da čini sve da zaštiti svakog pojedinca, njegovu ličnu i imovinsku sigurnost i neće dozvoliti da sigurnost bilo koga zbog posla koji obavlјa bude ugrožena.

Nastojaćemo i u narednom periodu da u skladu sa zakonom i nadležnostima, omogućimo nezavisnim institucijama da neometano obavlјaju svoj posao, saopštio je MUP.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija