Politika

Zekić: Štrajk REM-a će trajati dok se ne pronađe i ne kazni osoba koja je nacrtala kukasti krst na fasadi

Komentari

Autor: Tanjug

09/12/2022

-

12:57

Zekić: Štrajk REM-a će trajati dok se ne pronađe i ne kazni osoba koja je nacrtala kukasti krst na fasadi
Zekić: Štrajk REM-a će trajati dok se ne pronađe i ne kazni osoba koja je nacrtala kukasti krst na fasadi - Copyright Fonet Video

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić rekla je danas da će štrajk tog tela trajati dok se ne pronađe i ne kazni osoba koja je nacrtala kukasti krst pored akronima REM na zgradi u kojoj živi njen zamenik Milorad Vukašinović. Ona je za sajt Udruženja novinara kazala da će REM nastaviti sa normalnim procesom rada kada nadležni organi pronađu i kazne počinioca.

Zekić dodaje da će obustava rada trajati sve dok se ne steknu normalni uslovi za rad, što kako navodi, podrazumeva prestanak pritisaka u vezi sa odlukom o dozvoli za petu frekvenciju, u koje ubraja i kukasti krst ispred porodičnog doma Vukašinovića. "Obustava rada će trajati dok se ne steknu zdravi uslovi rada, što podrazumeva da prestane hajka Nove S, N1 i određenog opozicionog dela društva i civilnog sektora koji traje već godinama. Zahtev je da prestanu pritisci i da nadležni organi pronađu i kazne osobu koja je nacrtala ovaj znak ispred zgrade mog zamenika“, istakla je.

Minimum procesa rada će, u skladu sa Zakonom o štrajku, kako kaže Zekić, biti ispoštovan. "Radiće ljudi koji rade na održavanju sistema i monitoringa. Ispoštovaćemo sve uslove Zakona, ali nije na meni kako će to ići", rekla je.

Zekić podseća da za vreme trajanja štrajka Savet REM-a neće doneti ni odluku o dozvolama za zonu pokrivenosti Avala, kao ni za područje Grada Beograda. "Ne štrajkuje samo Savet REM-a nego i zaposleni u REM-u. Nećemo odlučivati ni o čemu - ne samo o dozvoli za petu frekvenciju, već ni o ostalim dozvolama. Obustavljamo i redovne procese kao što je naplata dugova", apostrofirala je predsednica Saveta REM-a.

Savet REM-a je saopštio ranije da će rad ovog regulatornog tela biti obustavljen, a kao jedan od razloga navedena je "ozbiljno ugrožena nezavisnost u radu i bezbednost članova Saveta, kao i svih zaposlenih u REM-u". U saopštenju je nevedno da je na ulazu u zgradu Vukašinovića juče nacrtan kukasti krst, uz akronim REM, a da se ovaj nacistički simbol našao ispred njegovog porodičnog doma i pre nekoliko meseci.

Ističe se da su zaposleni u REM-u godinama unazad "izloženi pritiscima dela opozicionih političkih stranaka, nezavisnih medija i dela organizacija civilnog sektora", kao i da oni "direktno ugrožavaju njegovu nezavisnost u radu".

Komentari (0)

Srbija