Politika

Pojačano kretanje vojske na Kosovu - deo NATO vežbe u okolini Đakovice

Komentari

Autor: Tanjug

17/05/2021

-

12:22

Pojačano kretanje vojske na Kosovu - deo NATO vežbe u okolini Đakovice
Pojačano kretanje vojske na Kosovu - deo NATO vežbe u okolini Đakovice - Copyright E-Stock/Miloš Rafailović

veličina teksta

Aa Aa

Kosovske bezbednosne snage sa 330 vojnika biće uključene u vežbu "Branilac Evrope 21" (Defender Europe 21), čiji se deo od danas do 29. maja održava na Kosovu i Metohiji, prenosi Tanjug.


Glavne vežbe održavaće se u selu Babaj Boks u opštini Ðakovica, prenosi portal Reporteri.

Kako se navodi, građani će tokom trajanja vežbe na KiM moći da primete pojačano kretanje vojnih vozila, vojnika, partnera i KBS.

Vežbu "Branilac Evrope 21" predvodi američka vojska, a u njoj učestvuje 27 zemalja sa više od 28.000 vojnika.

Cilj ove vežbe je da poveća spremnost i interakciju između američke vojske, NATO i partnerskih vojski, tako da zajedno budu spremne da odgovore na svaku pretnju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući najavu da će na Kosovu biti održana vojna vežba NATO-a, rekao je pre nekoliko dana da veruje da će biti sačuvani stabilnost i mir.

E-Stock/Dušan Milenković

 

"A nije ni prvi ni poslednji pokušaj albanske strane da pokaže kako su oni ti koji mogu da čine šta hoće bez previše odgovornosti. Ukoliko postoji bilo kakva ozbiljna opasnost ili ugroženost po srpski narod – ne moram da nastavljam. Znaju Srbi sa Kosova sve", naglasio je Vučić i povodom najava da će u Južnoj Mitrovici biti otvorena vojna baza KBS.

Vučić je rekao i da ne vidi da bi priznanje nezavisnosti Kosova doprinelo stabilizaciji ili bilo čemu dobrom u regionu.

"Ako neko misli da je moguće stabilnost Zapadnog Balkana graditi tako što će Srbi biti poniženi i poraženi, to nije moguće", poručio je predsednik Srbije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija