Politika

Brnabić: Ništa ne krijemo od građana, Vučić jasno rekao da jednu stvar ne možemo da damo

Komentari

Autor: Fonet

22/01/2023

-

10:46

Brnabić: Ništa ne krijemo od građana, Vučić jasno rekao da jednu stvar ne možemo da damo
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle razgovora s međunarodnim izaslanicima, jasno i nedvosmisleno rekao da je Srbija spremna da razgovara o konceptu evropskog predloga, ali je istakla da "da jednu stvar ne možemo da damo".

Aleksandar Vučić će uz podršku svih nas umeti to da sačuva, a kakvi god pritisci bili da jednu, najvažniju i najznačaniju stvar za naš nacionalni inters neće ugroziti ili da budem preciznija uspeće to da sačuva, rekla je Brnabić za TV Pink.

Ništa se ne krije, ništa se neće odlučiti bez naših građana i naroda, rekla je Brnabić i objasnila da će predsednik Srbije o razgovorima sa međunarodnim diplomatama razgovarati sa predstavnicima vlade, parlamenta, i obavestiti i građane.

Najvažnije je da kažem da nikada ništa nećemo kriti. Politika predsednika Vučića jeste da potpuno otvoreno i transparentno razgovaramo s našim narodom i da kažemo kakva je situacija i šta je na stolu, navela je ona.

"Vučić nikada jasnije i direktnije govorio, a da ne kompromituje našu poziciju, jer francusko-nemački predlog nije javan, on je upravo o toj stvari pričao", rekla je Brnabić.

Brnabić je ponovila da je Vučić u kratkom obraćanju rekao da "jednu stvar" ne možemo da damo, ali da je Srbija spremna da razgovara o konceptu, o tome kako da ne bude zamrznutog konflikta.

"Ja sam posle toga pričala sa njim, rekla je Brnabić, ali i sa direktorom Kancelarije za Kosovo i drugima, koji su mi preneli da nikada nisu videli Vučića takvog, eksplicitnog i direktnog i u takvom raspoloženju prema svojim sagovornicima. Ali, došlo je do toga da moramo da donesemo neke teške odluke, a kakve i u kojoj meri i kom opsegu, pričaćemo o tome", najavila je ona.

"Želim da ljudi razumeju dve stvari, da sa jedne strane postoji taj jedini najvažniji nacionalni interes oko koga nema pregovora i sa druge strane da znamo da ne možemo da ugrozimo sve ono štp smo postigli u smislu životnog standarda, rekla je premijerka. Ne mogu da govirm kakvi su ultimatumi postavljeni pred Srbiju, ali mogu da kažem da neće biti nikakvih iznenađenja, zahvaljujući predsedniku Vučići i njegovoj odgovornosti i borbi", rekla je Brnabić

Brnabić je dodala da je ono što govore opozicija i pojedini mediji "sramota" i pokušaji da se dobiju politički poeni na račun sopstvene zemlje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija