Politika

Povučen predlog za autentično tumačenje tri zakona

Komentari

Autor: Tanjug

05/07/2021

-

12:43

Povučen predlog za autentično tumačenje tri zakona
Povučen predlog za autentično tumačenje tri zakona - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Tri poslanika Skupštine Srbije, koja su podnela predlog za autentično tumačenje pojedinih odredbi tri zakona koja se vezuju za postupke zbog tzv.bankarskih predmeta, povukli su svoj predlog.

O povlačenju predloga, Advokatska komora Srbije (AKS) je obaveštena pre jedan sat i pozdravlja tu odluku, ali je odlučila da nastavi sa svojim aktivnostima, među kojima je i jednodnevna obustava rada advokature koja se sprovodi danas u celoj Srbiji, rekao je predsednik AKS Viktor Gostiljac.

Prema njegovim rečima, postoji sumnja da “bankarski lobi” stoji iza predloga za autentično tumačenje Zakona o obligacionim odnosima, Zakona o zaštiti potrošača i Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga, jer nisu uspeli da postignu cilj kroz Nacrt izmena Zakona o parničnom postupku, a što je AKS sprečila kroz razgovore i sporazum sa Ministarstvom pravde.

Da podsetimo, advokati širom Srbije stupili su danas u jednodnevnu obustavu rada, u skladu sa odlukom Upravnog odbora Advokatske komore Srbije, a u znak protesta zbog najavljenog autentičnog tumačenja odredbi tri zakona koji se primenjuju mahom u tzv. bankarskim predmetima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija