Politika

Kamberi: Tražio sam od Eskobara da Preševska dolina bude uključena u dijalog

Komentari

Autor: Tanjug

23/01/2023

-

23:37

Kamberi: Tražio sam od Eskobara da Preševska dolina bude uključena u dijalog
Kamberi: Tražio sam od Eskobara da Preševska dolina bude uključena u dijalog - Copyright Prinstscreen YouTube/ Radio-televizija Vojvodine

veličina teksta

Aa Aa

Albanski poslanik u Skupštini Srbije Šaip Kamberi saopštio je da je uputio otvoreno pismo specijalnom izaslaniku SAD za Zapadni Balkan Gabrijelu Eskobaru u kome je od njega tražio uključivanje tzv. Preševske doline u dijalog Beograda i Prištine.

Kamberi je na svom Fejsbuk profilu napisao da će ovo pismo uputiti i visokom predstavniku EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepu Borelju i predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen.

"U fazi kada međunarodni posrednici, vodeći dijalog Kosova i Srbije, daju novu dinamiku, čekajući da se Preševska dolina uključi u dijalog, koju nazivaju poslednjom šansom za rešavanje pitanja Albanaca, danas putem ovog pisma obratio sam se specijalnom izaslaniku SAD za Zapadni Balkan Gabrielu Eskobaru", napisao je Kamberi.

Kamberi navodi da je pozvao Eskobara i njegove evropske kolege da posete Bujanovac, Medveđu i Preševo i sastanu se sa predstavnicima i liderima albanskih zajednica kako bi se detaljnije informisali o opštoj situaciji Albanaca koji žive u tim opštinama na jugu Srbije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija