Politika

Lajčak na večeri sa Kurtijem: "Svi postignuti sporazumi se moraju poštovati"

Komentari

Autor: Fonet

26/01/2023

-

11:03

Lajčak na večeri sa Kurtijem: "Svi postignuti sporazumi se moraju poštovati"
Lajčak na večeri sa Kurtijem: "Svi postignuti sporazumi se moraju poštovati" - Copyright Twitter/@MiroslavLajcak

veličina teksta

Aa Aa

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak objavio je, nakon jučerašnje nenajavljene poste Prištini, da je sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem i šefom pregovaračkog tima u Briselu Besnikom Besljimijem postigao saglasnost o primeni svih postignutih sporazuma između dveju strana.

Lajčak je na Tviteru, uz fotografiju na večeri sa Kurtijem i Beslimijem, objavio da se na Kosovo vratio kako bi nastavio "iskrene, otvorene i intenzivne razgovore" sa premijerom i zamenikom premijera Kosova " o narednim koracima i putu ka normalizaciji odnosa sa Srbijom".

"Takođe smo se saglasili da svi prethodni sporazumi o dijalogu moraju biti u potpunosti implementirani", naveo je Lajčak.

Slovački diplomata i izaslanik EU sinoć je u intervjuu za TV Kljan Kosova, pre zajedničke večere s Kurtijem i Besljimije, upozporio da će strana koja bude odbila evropski predlog biti suočena sa smanjenjem podrške.

"Međunarodna zajednica mora da odgovori na odgovarajući način i podržaće jednu stranu više, ili će smanjiti podršku drugoj strani“, rekao je Lajčak u emisiji "Rubikon".

On je, navodeći da se razgovori o planu EU za Kosovo vode odvojeno sa svim stranama, rekao kako očekuje da Kosovo i Srbija prihvate i potpišu predlog.

Komentari (0)

Srbija