Politika

Ambasadorka Levadi: Grčka ne menja svoju poziciju o Kosovu i Metohiji

Komentari

Autor: Tanjug

26/01/2023

-

17:01

Ambasadorka Levadi: Grčka ne menja svoju poziciju o Kosovu i Metohiji
Marija Levadi - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Ambasadorka Grčke u Srbiji Marija Levadi izjavila je danas da je stav grčkog rukovodstva nepromenjen i da Atina ne menja svoju poziciju o Kosovu i želi čitav Balkan u Evropskoj uniji.

Novoizabrana ambasadorka Levadi je to rekla na sastanku s predsednikom poslaničke grupe prijateljstva sa Grčkom Veroljubom Arsićem i članovima ove grupe u Skupštini Srbije.  

Arsić je tom prilikom istakao da su odnosi dve zemlje tradicionalno bliski i prijateljski, da stalno napreduju i naglasio da je ova poslanička grupa prijateljstva jedna od brojnijih u Skupštini Srbije, što dodatno govori o povezanosti dva naroda, saopšteno je iz Skupštine Srbije. 

I ambasadorka Levadi je istakla da su odnosi dve zemlje odlični i prijateljski i da dva naroda povezuje sličan mentalitet, zajednička istorija i duhovna bliskost.

Ukazano je na odličnu saradnju u oblasti turizma i kulture i ocenjeno da ima prostora za unapređenje ekonomske saradnje dvaju zemalja.

Poslanici su ambasadorku Levadi upoznali sa situacijom i problemima sa kojima se suočava naš narod na Kosovu i Metohiji i istakli da je Srbija posvećena miru i spremna na dijalog i kompromis.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija