Politika

Bilčik i Nemec u Skupštini Srbije: "Poverenje veliko, kao i izazovi Srbije i EU"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/01/2023

-

12:24

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

U Skupštini Srbije sastali su se predstavnici poslanickih grupa sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom i posrednikom Evropskog parlamenta za dijalog sa Narodnom skupštinom Matjažom Nemecom. Cilj je da se evroposlanici iz prve ruke upoznaju sa situacijom u parlamentu. 

Sastanak u parlamentu je održan iza zatvorenih vrata, kojem su pored evropskih poslanika prisustvovali i predsednica Odbora za evropske integracije Elvira Kovač, šef poslaničke grupe SNS Milenko Jovanov, njegova zamenica Marina Raguš, poslanik Socijalističke partije Srbije Uglješa Marković, poslanik SDPS Branimir Jovanović, poslanik Stranke pravde i pomirenja Jahja Fehratović.

Došli su i opozicioni poslanici iz poslaničkih grupa DS Zoran Lutovac i Dragana Rakić, “Ujedinjeni”, Pavle Grbović, šef poslaničke grupe Zeleno-levi blok, Ne davimo Beograd Radomir Lazović, šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić, šef poslaničke grupe “Moramo-Zajedno” Nebojša Zelenović i poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta. Sa evroparlamentarcima su razgovarali i predstavnici Sprpskog pokreta Dveri, ali ne i predstavnici DSS.

Euronews/Stefan Goranović

 

Nemec i Bilčik su se prethodno sastali sa predsednikom parlamenta Vladimirom Orlićem.

Nemec posle sastanka sa Orlićem: "Uveren sam da ćemo uspešno nastaviti put dijaloga"

Član Delegacije parlamentarnog Odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU-Srbija Matjaž Nemec i izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik  sastali su se sa predsednikom Skupštine Srbije Vladimirom Orlićem, saopštio je danas Nemec na Tviteru.

"Poverenje među nama je veliko, kao što su veliki izazovi Srbije i EU sa kojima moramo da se suočimo na našem zajedničkom evropskom putu. Ali uvereni smo da ćemo uspešno nastaviti put dijaloga i uzajamnog poštovanja", poručio je Nemec.

Nemec i Bilčik sastaće se kasnije danas i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.
 

Komentari (0)

Srbija