Politika

Vučević i Hil: Formiranje ZSO preduslov za nastavak pregovaračkog procesa

Komentari

Autor: Tanjug

31/01/2023

-

18:06

Vučević i Hil: Formiranje ZSO preduslov za nastavak pregovaračkog procesa
Vučević i Hil: Formiranje ZSO preduslov za nastavak pregovaračkog procesa - Copyright Tanjug/Ministarsvto odbrane

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa ambasadorom SAD u Srbiji Kristoferom Hilom, a sagovornici su naglasili zajednički stav po pitanju neophodnosti formiranja Zajednice srpskih opština kao preduslova za dalji nastavak pregovaračkog procesa Beograda i Prištine.

Vučević je upoznao sagovornika sa narednim aktivnostima zvaničnika Srbije koje će biti usmerene ka daljem unapređenju bilateralnih odnosa, a koje će biti realizovane u Srbiji i SAD.

Na sastanku je posebno istaknuta predstojeća poseta načelnika Generalštaba Vojske Srbije, generala Milana Mojsilovića Nacionalnoj gardi Ohaja u Kolumbusu i Združenoj komandi Oružanih snaga SAD u Vašingtonu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Vučević je zahvalio ambasadi SAD na uticaju koji je ispoljen prilikom smirivanja situacije na severu Kosova i Metohije, a posebno je naglašen zajednički stav po pitanju neophodnosti konstituisanja ZSO kao preduslova za dalji nastavak pregovaračkog procesa.

Tanjug/Ministarsvto odbrane

 

Ambasador Hil istakao je da su SAD pouzdan partner Srbije sa posebnim naglaskom na saradnju u oblasti odbrane. 

On je naglasio da će ambasada SAD sa svoje strane učiniti sve da visoke delegacije Srbije  prilikom posete SAD u potpunosti ispune ciljeve posete i budu prihvaćene na najvišem nivou.

Hil je istakao da se SAD nadaju skorom nastavku saradnje u segmentu koji se odnosi na zajedničke vežbovne aktivnosti i dodao da su SAD spremne da pomognu proces opremanja Vojske Srbije.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija