Politika

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović u poseti SAD

Komentari

Autor: Tanjug

03/02/2023

-

10:15

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović u poseti SAD
Milan Mojsilović - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović boravi u višednevnoj poseti Sjedinjenim Američkim Državama, tokom koje će imati više susreta sa visokim zvaničnicima Nacionalne garde Ohaja, civilnih vlasti ove američke savezne države i Ministarstva odbrane SAD.

Mojsilović boravi u SAD na poziv komandanta Nacionalne garde Ohaja general-majora Džona Herisa, saopštilo je danas Ministarstvo.

Zvanični deo posete započeo je juče u Komandi Nacionalne garde Ohaja u Kolumbusu, gde je održan trilateralni sastanak generala Mojsilovića, Herisa i komandanta Mađarske vojske general-potpukovnika Romulusa Rusin-Sendija, o aktivnostima koje se realizuju u okviru Programa državnog partnerstva Ohaja sa Srbijom i Mađarskom.

General Mojsilović je tom prilikom istakao da je Vojska Srbije posvećena daljem razvoju te saradnje i izrazio uverenje da ćemo u narednom periodu graditi nove mostove koji spajaju ne samo pripadnike Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja, nego i naše narode.

Na sastanku je, sem ostalog, bilo reči o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u svetu i regionu, dosadašnjoj saradnji Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja i mogućnostima za njeno dalje unapređenje.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije će tokom boravka u SAD učestvovati na konferenciji za visoke vojne starešine (Joint Senior Leadership Conference) u organizaciji Nacionalne garde Ohaja, na kojoj će govoriti o najvećim izazovima za Vojsku Srbije, njenoj transformaciji, modernizaciji i menadžmentu ljudskih resursa, a u nastavku posete će se u Vašingtonu sastati sa visokim političkim i vojnim zvaničnicima SAD.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija