Politika

Đurić: POKS više nije deo izvršne vlasti u Novom Sadu

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

06/02/2023

-

11:52

Đurić: POKS više nije deo izvršne vlasti u Novom Sadu
Milan Đurić - Copyright Tanjug/Nenad Mihajlović

veličina teksta

Aa Aa

Političke stranke koje suštinski drugačije vide budućnost Srbije, pa samim tim i Novog Sada kao drugog po veličini grada u državi, više nisu deo izvršne vlasti u Gradu Novom Sadu, saopštio je danas gradonačelnik Milan Đurić.

Kao gradonačelnik Novog Sada, Pokretu obnove Kraljevine Srbije zahvaljujem na dosadašnjoj saradnji, naveo je Đurić u saopštenju.

"Smatram da svi oni koji ne dele politiku i vrednosti Srpske napredne stranke, koja je nosilac vlasti u Novom Sadu, ne mogu ni dovoljno odgovorno da rade za dobrobit naših sugrađana", kazao je Đurić.

Naša politika je, ističe, politika prosperiteta i razvoja, politika koja donosi nove fabrike i nova radna mesta, politika koja ni na jedan koji način neće ugroziti mir i stabilnost, niti budućnost naše dece. 

"Poslednjih 10 godina, od kada je Srpska napredna stranka nosilac vlasti u Gradu Novom Sadu, ostvarene su finansijska i politička stabilnost, i fantastični rezultati u svim oblastima života. Novosađani ni u jednom momentu, a bilo je teških perioda izazvanih epidemijskom krizom, nisu morali da brinu da li će imati uredne komunalne usluge, ili davanja iz budžeta", naveo je Đurić.

Kao odgovorna gradska vlast, naglašava, u svakom momentu bili smo u stanju da obezbedimo normalno funkcionisanje Grada, i sve uslove za njegov stalni rast i razvoj. 

"Naši sugrađani su to znali da cene. Na prethodnim lokalnim izborima, Novosađani su Srpskoj naprednoj stranci treći put uzastopno dali najveće poverenje, da nastavi da upravlja Novim Sadom", kazao je gradonačelnik. 

"Upravo zbog velike odgovornosti koju imamo prema našim sugrađanima, ne želimo ni na koji način da dovedemo u pitanje razvojnu politiku koju već čitavu deceniju uspešno sprovodimo, i oko koje smo se okupili sa našim manjinskim koalicionim partnerima", rekao je Đurić.

POKS: Bićemo opozicija u Novom Sadu, kao što smo u Beogradu i u još 38 gradova i opština

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) ocenjuje kao očekivanu odluku SNS da isključi iz lokalne vlasti POKS u Novom Sadu i Bečeju, ali to neće uticati na promenu politike stranke.

"Odluka SNS da raskine lokalnu koaliciju sa POKS u svim opštinama i gradovima, odnosno u Novom Sadu i Bečeju je logična, jer su naše politike duboko suprotstavljene kada je glavna i aktuelna državna tema u pitanju, a to je strategija odbrane Kosova i Metohije. Smatramo da je politika vladajuće koalicije, popuštanja prema zapadu vrlo pogrešna i duboko u suprotnosti sa vitalnim interesima države Srbije i srpskog naroda u celini“", izjavio je predsednik POKS, Vojislav Mihailović.

Kako se navodi u saopštenju, nisu iznenađeni ovakvom odlukom SNS-a.

"Ne čudi nas ovakva odluka SNS, obzirom da je POKS žestoko kritikovao takvu politiku na poslednjoj Skupštini Srbije. Nespojivo je bilo da učestvujemo u vlasti sa SNS na lokalnom nivou, bez obzira što ona ima komunalni karakter. POKS je opozicija vlasti na republičkom nivou, u gradu Beogradu i još 38 gradova i opština širom Srbije gde ima odbornike, a od danas će biti konstruktivna opozicija i na lokalnom nivou u Novom Sadu i Bečeju", dodao je Mihailović.

Komentari (0)

Srbija