Politika

CIK Kosova o izborima u četiri opštine na severu: Predizborna kampanja od 4. do 21. aprila

Komentari

Autor: Tanjug

08/02/2023

-

15:58

CIK Kosova o izborima u četiri opštine na severu: Predizborna kampanja od 4. do 21. aprila
CIK Kosova o izborima u četiri opštine na severu: Predizborna kampanja od 4. do 21. aprila - Copyright EPA/ VALDRIN XHEMAJ

veličina teksta

Aa Aa

Centralna izborna komisija Kosova je na današnjem sastanku donela odluke i uvrdila rokove za izbore u četiri opštine na severu Kosova, koji su raspisani za 23. april.

Predizborna kampanja će trajati od 4. do 21. aprila, a rok za prijavu i overu političkih subjekata i samostalnih kandidata za učešće na izborima, trajaće od 9. do 18. marta, saopšteno je iz Centralne izborne komisije.

Izbore je za gradonačelnike u opštinama Zubin Potok, Severna Mitrovica, Leposavić i Zvečan, raspisala je prištinska predsednica Vjosa Osmani prvi put za 18. decembar, ali su oni odloženi zbog, kako je tada rečeno bezbednosnih razloga.

Politički predstavnici Srba, kao i zaposleni u pravosudnim institucijama i u policiji, napustili su kosovske institucije 5. oktobra prošle godine zbog, kako su tada naveli represivnog ponašanja vlade Aljbina Kurtija prema Srbima i nepoštovanja Briselskog sporazuma, posebno zbog neformiranja Zajednice srpskih opština. 

Komentari (0)

Srbija