Politika

SNS raskida koaliciju sa LSV u Novom Sadu: "Da vam prekratimo muke, da ne čekamo mart"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/02/2023

-

16:23

SNS raskida koaliciju sa LSV u Novom Sadu: "Da vam prekratimo muke, da ne čekamo mart"
Milan Đurić iznosi ekspoze - Copyright Euronews/Nataša Krstin

veličina teksta

Aa Aa

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu saopštio je danas da se "zahvaljuje na dosadašnjoj saradnji manjinskom koalicionom partneru Ligi socijademokrata Vojvodine" i da će krenuti u izmene vladajuće koalicije.

"Nemamo nameru da čekamo da oni, kako su u medijima najavili, izaberu novo rukovodstvo u martu, pa da onda izađu iz naše koalicije. S obzirom na to da su jasno rekli da ne žele više da budu deo gradske vlasti, ovim putem želimo da im “prekratimo muke”, i da ih obavestimo da ćemo na prvoj narednoj sednici Skupštine Grada Novog Sada i formalno krenuti u izmene unutar vladajuće koalicije", navodi se u saopštenju Gradskog odbora SNS.

Prethodno je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio da će ta stranka raskinuti koaliciju sa Srpskom naprednom strankom u Novom Sadu.

"Situacija je veoma jasna i jednostavna: u martu su izbori za gradske i opštinske odbore u LSV. Od novoizabranog odbora u Novom Sadu očekujem da raskine gradsku koaliciju sa SNS. Ko se bude oglušio u odluku novoformiranog odbora, biće isključen iz LSV", rekao je Kostreš.

 
Odbornici LSV se nisu pojavljivali na sednicama Gradske skupštine, niti su glasali za izbor Milana Đurića na mesto gradonačelnika.

Od pre nekoliko dana ni Pokret obnove Kraljevine Srbije više nije deo izvršne vlasti u Novom Sadu. 

 

 

Komentari (0)

Srbija