Politika

Bajden čestitao Vučiću Dan državnosti: Zajedno da nastavimo da podržavamo Ukrajinu i pozovemo Rusiju na odgovornost

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/02/2023

-

16:16

Bajden čestitao Vučiću Dan državnosti: Zajedno da nastavimo da podržavamo Ukrajinu i pozovemo Rusiju na odgovornost
Tanjug/Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll - Copyright Tanjug/Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džozefa Bajdena povodom Dana državnosti Republike Srbije, saošteno je iz Kabineta predsednika.

"Poštovani gospodine predsedniče, u ime naroda Sjedinjenih Država, upućujem iskrene čestitke Vama i narodu Srbije povodom Dana državnosti koji slavite 15. februara", navodi se u čestici.

Kako se dodaje, tokom poslednjih nekoliko godina, Srbija i Sjedinjene Države su zajedno radile na diversifikaciji izvora energije i jačanju ekonomske saradnje stvarajući bolju budućnost za građane.

"Zajedno moramo da nastavimo da podržavamo narod Ukrajine i pozovemo Rusiju na odgovornost za njen nepravedan i ničim izazvan rat protiv Ukrajine. U godini koja je pred nama, Sjedinjene Države će nastaviti da podržavaju put Srbije ka pristupanju Evropskoj uniji i dijalog o normalizaciji odnosa sa Kosovom pod okriljem EU. Pozdravljamo Vašu podršku predlogu Evropske unije o normalizaciji, koji će doprineti stvaranju mirnije i prosperitetnije budućnosti regiona. Radujem se daljem jačanju partnerstva naših zemalja i prijateljstva naših naroda“, navodi se u čestitki predsednika Bajdena.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija