Politika

Si čestitao Dan državnosti Srbije: Zajedno radimo na odbrani međunarodnog prava

Komentari

Autor: Tanjug

13/02/2023

-

12:33

Si čestitao Dan državnosti Srbije: Zajedno radimo na odbrani međunarodnog prava
Si čestitao Dan državnosti Srbije: Zajedno radimo na odbrani međunarodnog prava - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas, povodom Dana državnosti Srbije, pismo čestitku predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga, koji je istakao da zajedno radimo na očuvanju međunarodne pravde i odbrani međunarodnog prava.

"Povodom Dana državnosti Srbije, želim u ime Vlade i naroda Kine, kao i u lično ime, da Vama i prijateljskoj srpskoj Vladi i narodu uputim srdačne čestitke i najbolje želje", naveo je Si.

Pod Vašim rukovodstvom, kako je istakao, Srbija hrabro napreduje na putu nacionalnog preporoda i ekonomskog razvoja, a životni standard građana se neprekidno poboljšava. 

"Prijateljstvo Kine i Srbije prevazilazi planine i okeane, vremenom postaje sve čvršće, a naše dve zemlje su dobri prijatelji i partneri, koji uz međusobno poštovanje i poverenje, kontinuirano razvijaju saradnju", naglasio je kineski predsednik.

Našim zajedičkim naporima, naveo je Si, kinesko-srpski odnosi beleže trend razvoja. 

"Oblasti praktične saradnje postaju sve veće, sadržaji sve bogatiji, a to našim narodima donosi prosperitet. Zajedno radimo na očuvanju međunarodne pravde, odbrani međunarodnog prava i osnovnih principa međunarodnih odnosa i aktivno, ruku pod ruku, odgovaramo na istorijske promene u svetu", napisao je Si.

Istakao je pridaje veliki značaj razvoju odnosa Kine i Srbije. 

"Spreman sam da sa Vama ulažim zajedničke napore kako bismo udruženo jačali razvojne strategije naših zemalja, produbili i širili međusobno korisnu saradnju u svim oblastima, ali i podigli sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije na još viši nivo, u cilju što boljeg života naših naroda. 

Želim Vašoj zemlji puno prosperiteta, a narodu sreću i blagostanje", navodi se u čestitiki kineskog predsednika, koju je predsedniku Vučiću uručila ambasadorka te zemlje Čen Bo.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija