Politika

Čestitka Ilhama Alijeva povodom Dana državnosti Srbije: Odnosi Azerbejdžana i Srbije izgrađeni na prijateljstvu

Komentari

Autor: Tanjug

14/02/2023

-

17:57

Čestitka Ilhama Alijeva povodom Dana državnosti Srbije: Odnosi Azerbejdžana i Srbije izgrađeni na prijateljstvu
Aleksandar Vučić i Ilham Alijev - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Aleksandar Vučić primio je pismo čestitku predsednika Republike Azerbejdžan Ilhama Alijeva povodom Dana državnosti Republike Srbije, u kojoj se kaže:

"Poštovani predsedniče, u svoje i u ime naroda Azerbejdžana, upućujem Vama i svim vašim građanima najiskrenije čestitke i najbolje želje, povodom državnog praznika Republike Srbije. Odnosi između Azerbejdžana i Srbije izgrađeni su na čvrstom prijateljstvu, međusobnom poverenju i razumevanju. Zadovoljstvo je videti naše bliske međudržavne veze koje svakodnevno obogađujemo novim sadržajima".

Alijev kaže i da je izuzetno zadovoljan činjenicom da bliska međudržavna povezanost i saradnja iz dana u dan postaju sve sadržajnije, te da visok nivo političkih odnosa, brojne posete, potpisani dokumenti i realizovani projekti igraju značajnu ulogu u produbljivanju bilateralnih odnosa i kontakata.

"Kako bilateralno, naše zemlje uspešno sarađuju i u okvirima međunarodnih organizacija", naveo je Alijev. 

Izrazio je uverenost da će azerbejdžansko-srpsko strateško partnerstvo i uzajamno korisna saradnja u sferi politike, ekonomsko-komercijalnom, energetskom, transportno-logističkom, odbrambenom i drugim domenima nastaviti dinamični razvoj.

"Na ovaj izuzetan dan želim Vam dobro zdravlje, sreće, uspeha u daljim poduhvatima, kao i trajan mir i prosperitet prijateljskom narodu Srbije“, navodi se u čestitki predsednika Azerbejdžana.

Komentari (0)

Srbija