Politika

Kovač sa poslanikom Bundestaga: Međustranački dijalog omogućio značajan pluralizam u Skupštini Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

09/03/2023

-

19:31

Kovač sa poslanikom Bundestaga: Međustranački dijalog omogućio značajan pluralizam u Skupštini Srbije
Elvira Kovač - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije Elvira Kovač, istakla je danas u razgovoru sa poslanikom Bundestaga Peterom Bajerom da je rezultat međustranačkog dijaloga koji je vođen uz posredstvo Evropskog parlamenta (EP) postizanje značajnog političkog pluralizma u Skupštini Srbije. 

Govoreći evropskim integracijama Srbije, navela je da većina poslanika podržava članstvo Srbije u EU, ali da je bitno da se građanima što konkretnije predstave svi benefiti evropskih integracija, saopšteno je iz srpskog parlamenta. 

Dodala je da u tome značajnu ulogu može imati i sam Odbor za evropske integracije, kroz održavanje sednica van sedišta Narodne skupštine, u lokalnim sredinama, kao i kroz organizovanje javnih slušanja, gde bi bili predstavljeni različiti bitni aspekti evropskih integracija Srbije.

Bajer se saglasio da je promovisanje evropskih vrednosti i integracija važno. 

Ukazao je da je normalizacija odnosa između Beograda i Prištine blisko povezana sa perpektivama evropskih integracija i izrazio optimizam da će u skorije vreme biti postignuti konkretniji rezultati u pregovorima.

Kovač i Bajer su tokom razgovora zajednički istakli značaj održavanja bliskih odnosa parlamentaraca, kroz kontakte poslaničkih grupa prijateljstva i radnih tela dva parlamenta.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija