Politika

U Batusu kod Kosova Polja opljačkana kuća bivšeg poslanika kosovske skupštine Dragiše Mirića

Komentari

Autor: A. Ćup

12/03/2023

-

16:47

U Batusu kod Kosova Polja opljačkana kuća bivšeg poslanika kosovske skupštine Dragiše Mirića
U Batusu kod Kosova Polja opljačkana kuća Dragiše Mirića - Copyright Euronews/Anđelka Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Nepoznati počinioci su sinoć u Batusu kod Kosova Polja opljačkali kuću bivšeg poslanika kosovske skupštine i člana Privremenog organa opštine Dečani, Dragiše Mirića.

“Komšija me je obavestio da je primetio razbijena ulazna vrata. U kući je video premetačinu, vrata od svih soba su razbijena i uzeli su dva televizora” rekao je Mirić za Euronews Srbija.

Objasnio je da mu se kuća nalazi na glavnom putu, na ulazu u selo Batuse iz pravca Kosova Polja, ali da mu se ovo nikada nije dogodilo.

“Jedini razlog koji vidim jeste agresivne politike Aljbina Kurtija prema srpskom narodu”, tvrdi Mirić.

On je slučaj prijavio policijskoj stanici u Gračanici, te da je Kosovska policija obavila uviđaj odmah po prijemu prijave. Porodica Mirić je za vreme pljačke bila u Nišu, pa se još uvek ne zna šta je sve ukradeno.

Batuse kod Kosova Polja je selo sa većinski srpskim stanovništvom, u kome živi 350 stanovnika.

"Nema dileme da ovakvi događaji ne doprinose smirivanju tenzija na terenu i Srbima koji su ostali da žive u ionako otežanim uslovima života na prostoru KiM, direktno ugrožavaju egzistenciju i održiv ostanak i opstanak na njihovim vekovnim ognjištima", saopšteno je iz Kancelarije za KiM Vlade Srbije.

Kancelarija za KiM očekuje da provalnici budu uhapšeni i procesuirani, a "predstavnici međunarodne zajednice treba da budu svesni da srpski narod na KiM živi u konstantnom strahu za sopstveni život zbog najrazličitijih zuluma kojima su svakodnevno izloženi", navodi se u saopštenju.

"Kontinuirani napadi na Srbe direktna su posledica poruka neodgovornih političara iz Prištine, koji seju mržnju prema svemu srpskom, a politikom nekažnjavanja daju vetar u leđa huliganima i podstiču nove napade koji za cilј imaju da unesu nemir među Srbima", poručuju iz Kancelarije za KiM.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija