Politika

Aleksić: Narodna stranka traži da parlament raspravlja o referendumu

Komentari

Autor: Tanjug

14/03/2023

-

14:31

Aleksić: Narodna stranka traži da parlament raspravlja o referendumu
Miroslav Aleksić - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da je ta stranka predala dve inicijative parlamentu, a jedna od njih je sazivanje posebne sednice Skupštine Srbije na kojoj bi se raspravljalo o održavanju referenduma u vezi sa nemačko-francuskim planom.

Aleksić kaže da se druga inicijativa tiče prikupljanja potpisa za održavanje referenduma ukoliko predsednik parlamenta odbije da zakaže posebnu sednicu Narodne skupštine.

"Mi smatramo da građani kao apsolutni suvereni nosioci vlasti u Srbiji moraju biti pitani, u skladu sa Ustavom, da li hoće da prihvate plan", rekao je Aleksić novinarima u Skupštini Srbije.

Aleksić je rekao da bi pitanje trebalo da glasi:

Da li se podržavate prihvatanje i sprovođenje predloga sporazuma o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije tzv. nemačko-francuskog predloga?

Upitan da prokomentariše izjavu ministra Radeta Baste o uvođenju sankcija Rusiji, Aleksić je kazao da mu je "jako zanimljivo da koalicioni partneri Srpske napredne stranke već duže vremena ćute po pitanju, ne samo sankcija, već i sporazuma".

Aleksić kaže da Narodna stranka poziva i na vanredne izbore i da se, kako je rekao, sve stranke pre izbora izasne ko je za uvođenje sankcija, a ko za evropski sporazum, a ne da se, kako kaže, jedno priča u kampanji, a drugo posle izbora.

"Mi smo i danas na stanovištu na kome smo bili i u izbornoj kampanji", rekao je Aleksić.
 

Komentari (0)

Srbija