Politika

Prištinski sud produžio pritvor bivšem policajcu Slađanu Trajkoviću

Komentari

Autor: Tanjug

15/03/2023

-

15:35

Prištinski sud produžio pritvor bivšem policajcu Slađanu Trajkoviću
Prištinski sud produžio pritvor bivšem policajcu Slađanu Trajkoviću - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Osnovni sud u Prištini produžio je meru pritvora na još dva meseca bivšem policajcu Slađanu Trajkoviću, koga privremene prištinske institucije terete za navodni ratni zločin, potvrdila je za Tanjug Trajkovićeva supruga Suzana.

"Tužiteljka je ponovo bez prisustva advokata i mog supruga saslušavala svedoke i sada je rekla da ima 30 svedoka, dok je prethodno tvrdila da ih ima devet. Advokat Dejan Vasić je uložio žalbu i ponovo zatražio da mu se omogući lečenje u Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici ili kućni pritvor", rekla je Suzana Trajković.

Navela je da njen suprug nije ni obavešten o produženju pritvora, te da mu je ona putem telefona to saopštila.

"Danas su ga vodili u Prištinu kod lekara, ništa mu ne kažu, ni kakvi su mu nalazi, niti kakvu mu terapiju lekari prepisuju. Sa lisicama i lancima su ga vodili na treći sprat", kazala je Slađanova supruga i dodala da mu je zdrastveno stanje i dalje ugroženo i ponovo apelovala da mu se omogući lečenje u Kosovskoj Mitrovici.

Slađanu Trajkoviću je prištinski sud produžio pritvor do 15. maja.

Branioca bivšem policajcu obezbedila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Slađan Trajković uhapšen je 15. decembra prošle godine u južnom delu Kosovske Mitrovice zbog navodnog ratnog zločina počinjenog u Vučitrnu 1999. godine.

Komentari (0)

Srbija