Politika

Veselinović: Odnosi Beograda i Zagreba ključni za region, vreme za "novi list"

Komentari

Autor: Fonet

18/03/2023

-

14:14

Veselinović: Odnosi Beograda i Zagreba ključni za region, vreme za "novi list"
Dobrica Veselinović - Copyright FoNet/Aleksandar Barda

veličina teksta

Aa Aa

Odnosi Beograda i Zagreba ključni su za region, a nakon decenija loših politika, zasnovanih na nacionalizmu, vreme je za novi list saradnje, podrške i povezivanja regiona na zajedničkim interesima, poručio je predstavnik pokreta Ne davimo Beograd/Zeleno-levi front Dobrica Veselinović na Skupštini hrvatske stranke MOŽEMO, saopšteno je danas.

Veselinović je naveo da su zbog "loših politika i dnevno političkih kalkulacija političkih elita koje su decenijama jahale na talasima nacionalizma", odnosi Beograda i Zagreba "nepostojeći", ali da u oba grada postoje snage koje to mogu promeniti.

"Ta promena je bliže nego što mislimo", poručio je Veselinović na Skupštini hrvatske stranke MOŽEMO.

"Imamo plan kako da povežemo region i želimo zajedno da radimo na stvaranju regionalne železnice, na zajedničkim rešenjima kako da udišemo vazduh koji nas ne ubija, želimo da radimo na budućnosti održive energije, zajedničkim investicijama u obrazovanju i kulturi čije korene zajedno delimo. To je naša budućnost", naglasio je Veselinović.

"To je ono zašto smo mi ovde. Da zajedno budemo ta promena koja dolazi", rekao je Veselinović i čestitao stranci MOŽEMO na dugogodišnjoj bespoštednoj borbi za javni interes, za odbranu javnih dobara, borbu protiv korupcije, nepravde i fašizma.

U delegaciji pokreta Ne davimo Beograd, odnosno Zeleno-levog fronta, kako će se nakon promene imena zvati organizacija, pored Veselinovića nalaze narodni poslanik Robert Kozma i gradska odbornica Natalija Stojmenović, navedeno je u saopštenju.

Pokret Ne davimo Beograd i hrvatski pokret MOŽEMO imaju dugogodišnju saradnju, koju, kako se ističe, prati kontinuirana razmena iskustava i ideja, uz bliske prijateljske veze dve organizacije.

Komentari (0)

Srbija