Politika

Srpska lista neće učestvovati na aprilskim izborima na severu Kosova dok se ne ispune zahtevi

Komentari

Autor: Euronews Srbija/Anđelka Ćup

20/03/2023

-

15:38

Srpska lista neće učestvovati na aprilskim izborima na severu Kosova dok se ne ispune zahtevi
Srpska lista - Copyright Srpska lista

veličina teksta

Aa Aa

Srpska lista je nakon sastanka sa američkim ambasadorom u Prištini Džefrijem Hovenijerom saopštila da neće učestvovati na aprilskim izborima na severu Kosova dok se ne formira Zajednica srpskih opština i ne povuku kosovski specijalci sa severa.

"Delegacija Srpske liste predvođena predsednikom Goranom Rakićem i potpredsednicima Daliborom Jevtićem i Igorom Simićem imala je danas sastanak sa ambasadorom SAD u Prištini, Džefrijem Hovenijerom. Predstavnici Srpske liste su izneli jasan stav da naša stranka ostaje dosledna u svom stavu da neće učestvovati na predstojećim vanrednim lokalnim izborima u opštinama na severu Kosova i Metohije sve dok se ne ispune zahtevi zbog kojih smo napustili kosovske institucije, a to je formiranje Zajednice srpskih opština i povlačenje svih specijalnih jedinica Prištine sa severa Kosova i Metohije", navodi se u saopštenju objavljenom na Fejsbuku.

Inače, Hovenijer se danas, osim sa Srpskom listom,  a zajedno sa drugim ambasadorima akreditovanim u Prištini, sastao i sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem.

Hovenijer je nakon sastanka ponovio da očekuje implementaciju svih sporazuma, uključujući i onaj o Zajednici srpskih opština sa srpskom većinom i pozvao Kurtija da zajedno rade na njenom formiranju.

 

Komentari (0)

Srbija