Politika

Vesić traži hitnu rekonstrukciju Spomenika palim borcima koji su oštetili izvođači radova na auto-putu

Komentari

Autor: Tanjug

20/03/2023

-

23:24

Vesić traži hitnu rekonstrukciju Spomenika palim borcima koji su oštetili izvođači radova na auto-putu
FoNet/Nebojša Jovanović - Copyright FoNet/Nebojša Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić zatražio je rekonstrukciju i hitno vraćanje na mesto Spomenika palim borcima u Drugom svetskom ratu koji su oštetili izvođači radova na deonici auto-puta Pakovraća - Požega.

Vesić je poručio da je oštećenje spomenika u selu Negrišori nedopustivo, te zatražio da ga izvođač radova rekonstruiše i vrati na mesto, navodi se u saopštenju Ministarstva. 

"Na osnovu napisa iz medija i izveštaja Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Kraljeva, upoznat sam da ste tokom izvođenja radova na izgradnji auto-puta Pakovraća – Požega oštetili Spomenik palim borcima Drugog svetskog rata u selu Negrišori. Obavešten sam da ste tokom vikenda prisupili demontiranju spomenika bez najave nadzornom organu i Zavodu za zaštitu spomenika kulture Grada Kraljeva", naveo je Vesić i dodao da je tom prilikom spomenik oštećen.

Ministar je ocenio da je izvođač postupio suprotno ugovoru. 

"Oštećenje spomenika izazvalo je uznemirenje naših građana. Zahtevam od vas da pod hitno, u skladu sa uslovima Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Kraljeva izvršite rekonstrukciju spomenika, kao i da spomenik bude vraćen na mesto na kojem se nalazio ili drugo prikladno mesto u skladu sa odlukom Zavoda”, poručio je Vesić, saopštilo je Ministarstvo. 

Izvođač radova na toj deonici autoputa je kineski CRBC. 

Komentari (0)

Srbija