Politika

Vučić sa Kovačevskim: Odnosi Srbije i Severne Makedonije najbolji u savremenoj istoriji

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

31/03/2023

-

10:12

Vučić sa Kovačevskim: Odnosi Srbije i Severne Makedonije najbolji u savremenoj istoriji
Vučić sa Kovačevskim: Odnosi Srbije i Severne Makedonije najbolji u savremenoj istoriji - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Vlade Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim sa kojim se, kako je naveo, saglasio da su odnosi dve zemlje najbolji u savremenoj istoriji.

"Saglasili smo se da su odnosi Republike Srbije i Republike Severne Makedonije najbolji u savremenoj istoriji. Nastavljamo da radimo zajedno za dobrobit naših naroda", naveo je Vučić na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

Tanjug/Miloš Milivojević

 

Predsednik Vučić je konstatovao da u Srbiji i Severnoj Makedoniji postoji čvrsta politička volja za dalje jačanje saradnje, te je predložio konkretne korake u oblasti trgovine, turizma, kulture i sporta.

Premijer Kovačevski je naglasio da između Srbije i Severne Makedonije više nema otvorenih pitanja i da je partnerstvo dveju država primer za region. Takođe je rekao da će tri dokumenta, koja se potpisuju tokom njegove posete Beogradu, dati dodatni impuls snaženju saradnje.

Predsednik Vučić je dodao da je Srbija opredeljena da u odnosima u regionu promoviše pozitivnu agendu, orijentisanu ka budućnosti, što se vidi i kroz aktivnu ulogu u inicijativi Otvoreni Balkan, te je sa premijerom Kovačevskim razgovarao o saradnji u okviru te inicijative i dodatnim koristima za građane Srbije, Severne Makedonije i Albanije.

Kovačevsski boravi u zvaničnoj poseti Srbiji. Vučić je sa premijerom Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim i premijerkom Anom Brnabić sinoć obišao i Beograd na vodi.

"Kažu da se tokom dobre šetnje smišljaju najbolji planovi i vode najprijatniji razgovori. Dok sa ponosom pokazujem prijatelju Dimitru Kovačevskom koliko se Beograd izgradio, razmenjujemo mišljenja o širenju inicijative OtvoreniBalkan, EU putu našeg regiona, položaju i perspektivi Zapadnog Balkana na geopolitičkoj mapi Evrope i sveta, ali i o planovima za predstojeće susrete i nove projekte povezivanja", napisao je predsednik Vučić na svom Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" uz fotografije susreta.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Драган

31.03.2023 10:35

Ма одлични - газе ти по суверенитету државе, признају Косово противно међународном праву и повељи УНа и онда "никад бољи односи у историји", како да не.

Srbija