Politika

Vučić na onlajn samitu za demokratiju: Izazovi iziskuju da se ujedinimo i neophodnost poštovanja međunarodnog prava

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/03/2023

-

16:13

Vučić na onlajn samitu za demokratiju: Izazovi iziskuju da se ujedinimo i neophodnost poštovanja međunarodnog prava
Vučić na onlajn samitu za demokratiju: Izazovi iziskuju da se ujedinimo i neophodnost poštovanja međunarodnog prava - Copyright Instaram/buducnostsrbijeav

veličina teksta

Aa Aa

Izazovi sa kojima se suočavamo na globalnom nivou iziskuju da se ujedinimo, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju na onlajn Samitu za demokratiju na kojem učestvuje na poziv predsednika SAD Džozefa Bajdena.

Vučić je rekao i da je sukob u Ukrajini ponovo na svetlo dana izneo neophodnost univerzalnog i nepokoleblјivog poštovanja međunarodnog prava i da će Srbija nastaviti da zagovara dosledno poštovanje neselektivne primene tih odredbi i principa, objavljeno je na instagram nalogu buducnostsrbijeav.

 

 

"Principi poštovanja lјudskih prava, vladavine prava i međunarodnog poretka zasnovanog na pravilima, treba da prenese i poštuje svako od nas. Aktuelni sukob u Ukrajini je, ponovo, na svetlo dana izneo apsolutnu neophodnost univerzalnog i nepokoleblјivog poštovanja međunarodnog prava od strane svih. Republika Srbija će nastaviti da zagovara dosledno poštovanje neselektivne primene tih odredbi i principa", istakao je Vučić.

Oko 120 lidera iz celog sveta, među kojima i predsednik Srbije, pozvano je da ove nedelje učestvuje na drugom Samitu za demokratiju.

Komentari (1)

Sara

29.03.2023 18:27

Neophodno poštovanje medjunarodnog prava - reče predsednik, to isti pravo primeni i kada je Kosovo u pitanju.

Srbija