Politika

Poslanici o rodnoj ravnopravnosti, dikskriminaciji, kandidatima za Savet REM-a...

Komentari

Autor: Tanjug

18/05/2021

-

10:48

Poslanici o rodnoj ravnopravnosti, dikskriminaciji, kandidatima za Savet REM-a...
Poslanici o rodnoj ravnopravnosti, dikskriminaciji, kandidatima za Savet REM-a... - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Skupština Srbije počela je danas novu sednicu na čijem su dnevnom redu predlozi zakona o izmenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju i o zabrani diskriminacije, kao i Predlog zakona o rodnoj ravnopravnosti.

Pred poslanicima je i Predlog zakona o obnovi kulturno-istorijskog nasleđa i podsticanju razvoja Sremskih Karlovaca, koji je podnela Skupština AP Vojvodina, Predlog zakona o izmeni Zakona o planiranju i izgradnji, kao i Predlog zakona o elektronskom dokumentu, elektronskoj identifikaciji i uslugama od poverenja u elektronskom poslovanju.

Raspravljaće se i o izmenama i dopunama Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, izmenama i dopunama Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, Predlogu zakona o metrou i gradskoj železnici.

Pored toga na dnevnom redu je i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o međunarodnom povremenom prevozu putnika autobusima (interbus sporazum) i lista kandidata za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije koju je podneo Odbor za kulturu i informisanje.


Kandidati za člana REM su Milorad Vukašinović i Goran Eror, novinari iz AP Vojvodine.
Poslanici su sednicu počeli postavljanjem pitanja izvršnoj vlasti

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija