Politika

Srbinu koji je priveden na Jarinju određeno zadržavanje od 48 sati, tereti se za napad na službeno lice

Komentari

Autor: Euronews Srbija/Anđelka Ćup

07/04/2023

-

22:59

Srbinu koji je priveden na Jarinju određeno zadržavanje od 48 sati, tereti se za napad na službeno lice
Srbinu koji je priveden na Jarinju određeno zadržavanje od 48 sati, tereti se za napad na službeno lice - Copyright Kosovska policija

veličina teksta

Aa Aa

Nikoli Todoroviću, lekaru Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, koji je uhapšen danas posle podne na administrativnom prelazu Jarinje, tužilac je odredio zadržavanje od 48 sati, potvrdio je za Euronews Srbija njegov branilac Miloš Delević.

“Moj branjenik je saslušan večeras oko 20 časova, tužilac mu je odredio zadržavanje od 48 sati i sutra će biti izveden pred sudiju. Tereti se za napad na službeno lice i sutra ću upotrebiti neke alternativne mere kako bih pokušao da sprečim da mu sudija odredi pritvor od 30 dana”, rekao je Delević.

U saopštenju Kosovske policije potvrđeno je da je Todorović priveden i da mu je tužilac odredio zadržavanje u trajanju od 48 sati, zbog napada na službeno lice.

“Nakon što mu je uskraćen ulaz u našu zemlju, jer nije posedovao odgovarajuća dokumenta, osumnjičenom N.T. (rođenom 1981, državljanin Srbije), ponuđeno je da potpiše dokument o zabrani ulaska. On je to odbio, počeo da vređa policajce koji su bili na službenoj dužnosti na graničnom prelazu i tom prilikom napao jednog od oficira kome je naneo telesne povrede”, saopšteno iz policije. 

Todorović je priveden oko 16:30 časova na administrativnom prelazu Jarinje, u prisustvu supruge i maloletne dece.

Podsetimo, prethodno je Kancelarija za KiM izdala saopštenje o hapšenju Nikole Todorovića u kojem se navodi da je reč o "još jednom slučaju iživljavanja od strane Kosovske policije koja svakodnevno traži izgovore i opravdanja da bi maltretirala i privodila Srbe".

"Slučaj Todorovića izdvaja se po tome što je maltretiranje doživeo pred troje dece od 12, osam i pet godina, i to na Slavu", dodaje se u saopštenju.

Komentari (0)

Srbija