Politika

Haradinaj traži odlaganje izbora na severu KiM, Konjufca: To bi bilo nerazumno

Komentari

Autor: Tanjug

13/04/2023

-

12:15

Haradinaj traži odlaganje izbora na severu KiM, Konjufca: To bi bilo nerazumno
Haradinaj traži odlaganje izbora na severu KiM, Konjufca: To bi bilo nerazumno - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik parlamenta u Prištini Glauk Konjufca, ocenio je da bi ponovno odlaganje izbora u četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije bilo nerazumno, dok je bivši premijer i predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj zatražio da izbori budu odloženi.

Konjufca je optužio Beograd da stoji iza incidenata na severu KiM kako bi destabilizovao sever KiM pred izbore, zakazane za 23. april, prenose prištinski mediji.

"Postoji jasna tendencija destabilizacije tog dela zemlje pred izbore 23. aprila u cilju delegitimizacije procesa i da se stvori lažan utisak da bez Srpske liste i bez ovih struktura nema zatišja i mira na severnom delu Kosova“, tvrdi Konjufca.

S druge strane, Haradinaj je na današnjoj skupštinskoj sednici izneo stav da izbore u četiri opštine na severu KiM treba odložiti. Haradinaj je pozvao nadležne institucije da ne čekaju poslednji dan za odlaganje izbora.

"Ne verujem da o ovoj situaciji treba da ćutimo, bolje je prihvatiti četvrtinu gubitka danas nego potpuni gubitak sutra. Pozivam Vladu i predsednicu da ozbiljno shvate situaciju na severu i donesu smelu odluku. Čvrsto verujem u odlaganje izbora", rekao je Haradinaj.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija