Politika

Kancelarija za KiM: Nova provokacija u Gračanici

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/07/2021

-

19:45

Kancelarija za KiM: Nova provokacija u Gračanici
Gračanica - Copyright kim.gov.rs/Radio Televizija Gračanica

veličina teksta

Aa Aa

Kancelarija za Kosovo i Metohiju izrazila je zabrinutost zbog najnovije provokacije koja se dogodila u opštini Gračanica, kada su za sada nepoznate osobe crnom farbom prefarbale tablu sa imenom ove opštine.

"Posebno zabrinjava činjenica da je ovo četvrti u nizu incidenta u Gračanici, u veoma kratkom periodu, što ukazuje da je reč o sistematskom i planskom izazivanju incidenata, kojima je cilj da se onespokoji srpsko stanovništvo u ovom mestu", navodi se u saopštenju.

Kancelarija navodi da počinioce takvih incidenata posebno stimuliše činjenica da do sada policija nije otkrila ni sankcionisala nijednog počinioca nedela, da nije otkriveno ko je lomio i palio zastavu Srpske pravoslavne crkve s manastira Gračanica, niti ko je ispisivao parole kojima se slavi teroristička OVK.

"Sve to stimulativno deluje na izgrednike i ponavljanje incidenata", navode u Kancelariji, te ističu da je neophodno podići stepen zaštite srpskog naroda i javne imovine, kako u Gračanici, tako i u ostalim srpskim sredinama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija