Društvo

Petković: Povratnici Dragici Gašić u Đakovici brane da kupi hranu

Komentari

Autor: Tanjug

10/07/2021

-

16:44

Petković: Povratnici Dragici Gašić u Đakovici brane da kupi hranu
Petković: Povratnici Dragici Gašić u Đakovici brane da kupi hranu - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković saopštio je danas da se vrše strašni i neljudski pritisci na Dragicu Gašić da napusti Ðakovicu navodeći da joj se zabranjuje i kupovina namirnica.

"Dokle ide mržnja, da je gazda marketa zabranio da joj prodaju namirnice i hleb, jer je Srpkinja. Ali neće Dragica ostati gladna. Kancelarija za KiM je angažovala dostavu hrane za nju i hrabrog Vuksana koji je čuva", naveo je on.

Petković je rekao da je Vuksan, koji pomaže Dragici, proveo noć kod nje u stanu, a da je ujutro video da su mu po drugi put izbušene gume na vozilu.

"I to pred očima policije koja dežura ispred njenog stana. Da li tako čuvaju Dragicu", napisao je Petković na svom nalogu na Tviteru.

Pritisci na srpsku povratnicu na KiM Dragicu Gašić nastavljaju se, a ranije danas mediji su preneli da je šef obližnje pekare naredio radnicima da joj ne prodaju hleb.

Dragica Gašić prva je srpska povratnica u Ðakovici, a nakon što je krajem juna javnost upoznata sa tim da se vratila da živi u tom mestu, jedanaest nevladinih organizacija iz te opštine zatražilo je od lokalnih vlasti da je što pre isele i najavilo je podnošenje peticije kosovskoj vladi.

Pre nekoliko dana je i Opština Ðakovica podnela tužbu, kojom traži da se poništi ugovor o izdavanju stana sa Gašićevom uz zahtev da se o tome donese privremena mera.

Iz Misije OEBS na Kosovu su za Kossev rekli da su u kontaktu sa Dragicom Gašić od njenog povratka u Ðakovicu i da pažljivo prate i nadgledaju slučaj.

"Misija OEBS-a je u kontaktu sa njom od njenog povratka, posebno da bismo joj pomogli i olakšali komunikaciju sa relevantnim zainteresovanim stranama, uključujući lokalnu opštinsku kancelariju za zajednice i povratak i Kosovsku policiju, koji pružaju podršku", naveli su.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija