Politika

Petković: I dalje se borimo za naš narod na KiM

Komentari

Autor: Tanjug

16/04/2023

-

14:29

Petković: I dalje se borimo za naš narod na KiM
Petković: I dalje se borimo za naš narod na KiM - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković posetio je manastir Draganac gde je razgovarao sa meštanima Kosovskog Pomoravlja u prisustvu vladike novobrdskog Ilariona i episkopa raško-prizrenskog Teodosija.

"Danas, na Vaskrs, na praznik radosti, pobede života nad smrću, ovde u Dragancu sam video šta znači život i to što smo se danas okupili daje nam nadu da se i dalje borimo za naš narod ovde, na KiM jer ako i raspeto Kosovo je doživelo da dočeka Vaskrs, jasno je da će život i ovde pobediti” rekao je Petković i dodao da država Srbija i predsednik Aleksandar Vučić ulažu mnogo za srpski narod na Kosovu i Metohiju, ali da pre svega vode računa da sačuvaju mir koji je, kako je rekao, prekopotreban i Srbima i Albancima.

Direktor Kancelarije za KiM najavio je nova radna mesta u Kosovskom Pomoravlju i velika infrastrukturna ulaganja, kao i da će veliki deo stanovništva dobiti povećanje privremene novčane naknade.

"Sve to govori o tome da kada je jaka država, da ćemo moći mnogo više i značajnije da ulažemo i pomažemo naš narod ovde na KiM. Ali je važno da nastavimo da pomažemo i našu Eparhiju raško-prezrensku, da činimo sve da podižemo ove naše velepetne manastire, jer tamo gde je crkva, tamo gde je država, tamo i opstaje naš narod", poručio je Petković.

Episkop-raško prizrenski Teodosije poručio je da su danas naša srca ispunjena vaskršnjom radošću.

"Veliki broj naših vernika, naročito dece, prisustvovalo je ponoćnim liturgijama. Zaista naše srce danas ispunjuje i poseta nama dragog drektora Kancelarije za KiM Petra Petkovića sa sradnicima i time svi zajedno sabrani šaljemo poruku da smo jedinstveni, i da znamo koji je naš cilj. A to naše jedinstvo ogleda se oko vaskrslog Hrista, našim svetinjama i nšem svetom Kosovu i Metohiji”, poručio je Vladika.

U pratnji direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića bili su predstavnici Srpske liste, Goran Rakić, Igor Simić, Srđan Vulović, Srđan Popović i drugi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija