Politika

Na severu KiM počelo postavljanje kontejnera za glasanje

Komentari

Autor: Tanjug

20/04/2023

-

10:09

Na severu KiM počelo postavljanje kontejnera za glasanje
Na severu KiM počelo postavljanje kontejnera za glasanje - Copyright Tanjug/Dopisnistvo KiM

veličina teksta

Aa Aa

U četiri opštine na severu Kosova i Metohije je počelo postavljanje kontejnera za glasanje. U kontejnerima čije je postavljanje počelo u sredu, biće birački centri za vanredne lokalne izbore u četiri opštine na severu Kosova i Metohije, kako je ranije najavila Centralna izborna komisija iz Prištine, a očekuje se da će i biračka mesta takođe biti u improvizovanim objektima i u multietničkim naseljima, koje će obezbeđivati jake snage kosovske policije.

Izbori će se održati 23. aprila, za gradonačelnike u opštinama Severna Mitrovica, Zubin Potok, Zvečan i Leposavić, kao i za odbornike u Leposaviću i Zvečanu.

Iako najveća partija koja okuplja Srbe sa Kosova i Metohije, Srpska lista, na izborima nema svoje kandidate i što po procenama analitičara većina Srba neće na njima učestvovati, strane ambasade i organizacije su odlučile da priznaju rezultate glasanja. 

Osim kandidata dve najveće političke partije koje okupljaju Albance iz  južne srpske pokrajine, Demokratske partije i Pokreta Samoopredeljenje, kao i Građanske inicijative za Mitrovicu Betima Osmanija, u izbornoj trci će učestvovati i samostalna kandidatkinja Slađana Pantović, za gradonačelnicu Zvečana i Aleksandar Jablanović iz Partije kosovskih Srba, za predsednika opštine Leposavić.  

 

Komentari (0)

Srbija