Politika

Vučić: Na izbore na severu Kosova izašlo svega nekoliko Srba

Komentari

Autor: Fonet

23/04/2023

-

12:54

Vučić: Na izbore na severu Kosova izašlo svega nekoliko Srba
Vučić: Na izbore na severu Kosova izašlo svega nekoliko Srba - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je od jutros na lokalne izbore u četiri opštine na severu Kosova izašlo svega nekoliko Srba.

"Nameravaju da uspostave vlast onih koji ne mogu da dobiju ni jedan odsto glasova, koji ne žive na severu Kosova. Sa ponosom moram da kažem da do ovoga trenutka, izašlo je svega nekoliko Srba u sve četiri opštine zajedno", rekao je Vučić u govoru na komemoraciji žrtvama logora Jasenovac u spomen-kompleksu Donja Gradina.

Vučić je istakao da Srbi hoće da služe svojim interesima, hoće mir, hoće da se bore za interese svoga naroda. 

Podsetimo, u četiri opštine na severu Kosova i Metohije održavaju se vanredni lokalni izbori. Biračka mesta u Zvečanu, Leposaviću, Zubinom Potoku i Severnoj Mitrovici otvorena su u improvizovanim kontejnerima, a biračke centre obezbeđuju i pripadnici specijalne policije Kosova, a nedaleko su i pripadnici Kfora.

Na izborima ne učestvuje najveća partija iz redova srpske zajednice, a od deset kandidata za gradonačelnike, devet je iz albanske, a samo jedan iz srpske zajednice. Birališta se zatvaraju u 19 sati.

Centralna izborna komisija saopštila je podatke o izlaznosti u četiri opštine na severu Kosova i Metohije do 11.00 časova.

Portparol centralne izborne komisije Valjmir Eljezi saopštio je da je u Leposaviću od 07.00 do 11.00 časova glasalo 28 birača (0.21%). U Zubinom Potoku svoje glasačko pravo iskoristilo je 65 birača (1%). U Zvečanu je glasalo 29 lica (0.41%), a u Severnoj Mitrovici 191 birač (1.05%).

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija