Politika

Koalicija NADA zatražila formiranje Ministarstva dijaspore

Komentari

Autor: Fonet

13/07/2021

-

12:11

Koalicija NADA zatražila formiranje Ministarstva dijaspore
Koalicija NADA zatražila formiranje Ministarstva dijaspore - Copyright Prinstscreen YouTube/ Demokratska stranka Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Koalicija NADA, koju čine Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), Demokratska stranka Srbije (DSS) i 19 pokreta, stranaka, udruženja i grupa građana zatražila je danas izmene Zakona o ministarstvima kojima bi ponovo bilo formirano Ministarstvo dijaspore.

"U više od 100 zemalja sveta imamo više od četiri miliona Srba, što je skoro pola ukupne populacije Srbije. Oni unese u državu putem doznaka svake godine više od 3,5 milijardi evra, što je ogromna pomoć našem narodu i državi. Glas dijaspore treba da se čuje i u parlamentu i u Vladi i njih treba integrisati u društveno-politički život naše države", poručio je predsednik DSS Miloš Jovanović.

Predsednik POKS Žika Gojković ocenio je da "dijaspora oduvek pomaže i voli svoju otadžbinu" i sugerisao kako ti građani "treba da se izjednače po svojim političkim pravima sa zemljacima iz matice".

"Koalicija NADA predlaže da na čelu budućeg Ministarstva dijaspore bude neko od naših istaknutih građana koji živi van granica Srbije, kao i da dijaspora ima zagarantovana mesta u parlamentu i pravo glasa na izborima elektronskim putem", istakao je Gojković.

Komentari (0)

Srbija