Politika

Posle snimka koji je uznemirio javnost podignuta optužnica protiv medicinskih sestara zbog zlostavljanja starice u Peći

Komentari

Autor: Kossev

04/05/2023

-

16:37

Posle snimka koji je uznemirio javnost podignuta optužnica protiv medicinskih sestara zbog zlostavljanja starice u Peći
Posle snimka koji je uznemirio javnost podignuta optužnica protiv medicinskih sestara zbog zlostavljanja starice u Peći - Copyright Printscreen/RTV Dukagjini - VIDEO (1)

veličina teksta

Aa Aa

Osnovno tužilaštvo u Peći podiglo je optužnicu protiv tri medicinske sestre A.R, A.P. i R.K, osumnjičene da su u novembru prošle godine fizički napale stariju ženu, štićenicu Doma za stare u Peći "Orenda", izvestila je "Zakletva za pravdu", a prenosi portal Kossev

Hapšenje ovih medicinskih sestara dogodilo se 2. novembra prošle godine i to nakon što se na društvenim mrežama pojavio video-snimak koji svedoči sceni nasilja u kojoj jedna od uhapšenih fizički nasrće na stariju ženu, u prisustvu još jedne sestre i jedne koja snima.

Ubrzo su sa posla suspendovane, a istog dana i privedene, ali su 25. novembra odlukom Vrhovnog suda puštene da se brane sa slobode.

Danas podignutom optužnicom medicinske sestre se optužuju da su "namerno i u saizvršilaštvu premenile silu nad ugroženom, starom osobom".

Tužilac je prilikom podizanja optužnice predložio Sudu da ove tri medicinske sestre budu proglašene krivima i kažnjene po zakonu za krivično delo koje im se stavlja na teret.

Komentari (0)

Srbija