Politika

Kosovska policija maltretirala Rakočevića i Milenkovića, Petković poručuje da je to nedopustivo i sramotno

Komentari

Autor: Tanjug

12/05/2023

-

15:25

Kosovska policija maltretirala Rakočevića i Milenkovića, Petković poručuje da je to nedopustivo i sramotno
Kosovska policija maltretirala Rakočevića i Milenkovića, Petković poručuje da je to nedopustivo i sramotno - Copyright Printskrin/Tanjug video

veličina teksta

Aa Aa

Kosovska policija je noćas yaustavila i maltretirala predsednika UNS-a, Živojina Rakočevića i urednika književnih programa Doma kulture "Gračanica", Žarka Milenkovića. Pošto su ih zaustavili, policajci su počeli da viču na njih, a kada su upitani da li ima neko ko govori srpski, izveli su ih napolje, pretresali, udarajući ih u jednu, pa u drugu nogu, rekao je Rakočević za Euronews Srbija.

Incident koji se dogodio u selu Preoce, gde napadnuti Milenković živi, prijavljen je Policijskom inspektoratu Kosova, kao i OEBS-u i nekolicini ambasadora u Prištini.

"Naš život u getu podrazumeva da u njega upadaju neidentifikovani ljudi i da po njemu šire strah i da vas čine esencijalno nesigurnim, međutim, i ovoj represiji će svakako doći kraj, i ovoj represiji se moraju jednog trenutka videti zakonski okviri, ma kakvi oni bili”, rekao je Rakočević.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je nedopustivo i sramotno maltretiranje Rakočević i Milenković. I on je naveo da ih je policija izvukla iz automobila i da se prema njima grubo ophodila i udarala ih po nogama. 

Prema njegovim rečima, dodatno su policajci odbili da se legitimištu i ostave svoj policijski broj. 

"Ovo je još jedan primer represije i odmazde koju nad srpskim narodom u pokrajini sprovodi režim Aljbina Kurtija, a kojeg nisu pošteđeni ni novinari, ni radnici u oblasti kulture. Ovo ničim izazvano maltretiranje po etničkoj osnovi lice je i slika navodne demokratije koja vlada na prostoru Kosova i Metohije, u kojoj su Srbi krivi samim svojim postojanjem i upotrebom svog, maternjeg, srpskog jezika", kazao je on.

"Iz svega navedenog evidentno je da na Kosovu i Metohiji diskriminacija zamenjuje zakon, pravo i pravdu kada su Srbi u pitanju i o svim etnički motivisanim incidentima i napadima na Srbe na KiM detaljno ću govoriti i tokom predstojeće runde dijaloga u Briselu", rekao je Petković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija