Politika

Janko Tipsarević pristupio SNS-u

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/05/2023

-

17:06

Janko Tipsarević pristupio SNS-u
Janko Tipsarević pristupio SNS-u - Copyright sns.org.rs

veličina teksta

Aa Aa

Bivši srpski teniser Janko Tipsarević postao je član Srpeke napredne stranke.

Vest o ulasku Tipsarevića u SNS objavljena je sajtu i zvaničnim profilima te stranke na društvenim mrežama uz poruku "Dobro došao, majstore! Zajedno u nove pobede!".

Janko Tipsarević aktivno se bavio tenisom do 2019. godine, kada se povukao nakon 17 godina karijere.

Na ATP listi najbolje rangiran je bio 2012. godine kada je bio na osmoj poziciji svetske liste najboljih tenisera sveta.

Sa reprezentacijom Srbije osvojio je Dejvis kup 2010. godine, a našu zemlju predstavljao je i na Olimpijskim igrama 2012. godine.

Pedsednik Srbije i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da je dobro za SNS što se bivši teniser Janko Tipsarević učlanio u tu stranku, i da je postao član zato što je, kako je rekao, častan čovek.

Na pitanje novinara da prokomentariše kritike upućene Tipsareviću zbog učlanjivanja u SNS, Vučić je rekao da se 1993. uključio u SRS zbog hajke koja se tada vodila protiv radikala.

"Časni ljudi gledaju to na drugačiji način. Za časne ljude je prilika kada se protiv nekoga vodi hajka, a sa njim su saglasni po pojedinim pitanjima. To je pitanje časti, poštenja i lične hrabrosti. Morala, da tada budete tu. Zato je Janko Tipsarević došao", rekao je Vučić.

Kako je rekao, sve koji su komentarisali da je bivši teniser bio ucenjen treba da bude sramota.

"Ne nego smo mu platili. Nema on para, pa smo ga platili. Jadan on, ucenili smo ga. Kao i Dudu Ivkovića i svakoga u ovoj zemlji. Sram ih bilo", poručio je Vučić.

Dodao je da se danas prvi put čuo u životu čuo sa Jankom Tipsarevićem, da su ga članovi gradskog odbora bučno pozdravili i da je dobio šampionski aplauz.

Komentari (0)

Srbija