Politika

Milanović: Bilo je pomaka na sastanku u Vladi o klinici Laza Lazarević

Komentari

Autor: Tanjug

18/05/2023

-

08:07

Milanović: Bilo je pomaka na sastanku u Vladi o klinici Laza Lazarević
Milanović: Bilo je pomaka na sastanku u Vladi o klinici Laza Lazarević - Copyright TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

veličina teksta

Aa Aa

Specijalista psihijatrije Anita Milanović ocenila je da bilo pomaka na sastanku u Vladi Srbije, na kome se tražilo razrešenje v.d. direktora klinike "Laza Lazarević" Ivane Stašević Karličić, i da je premijerka Srbije Ana Brnabić pokazala zainteresovanost za rešavanje problema.

Ona je za Tanjug rekla da se nada da će se potvrditi stav ministarke zdravlja Danice Grujičić da bi v.d. direktorka trebalo da bude smenjena.

"Ipak je Grujičić čuveni neurohirurg, žena koja radi toliko godina i ona sigurno ne bi pogrešila u proceni. To nije uradila sama, nego je uradila baš zbog toga što je proveravala dokumentaciju", rekla je Milanović.

Prema njenim rečima, ukoliko se dokumentacija uzme u obzir, ona veruje da će odluka vlade biti pozitivna i da će v.d. direktora klinike "Laza Lazarević" biti smenjena.

"Dokumentacija je valjana, ko pogleda i pregleda uočiće propuste u radu, maltretiranje zaposlenih, hiljade i hiljade radnih naloga, odlazak zaposlenih iz ustanove", objasnila je ona.

Rekla je i da se nada da će Vlada Srbije početkom sledeće nedelje kontaktirati radnike klinike koji protestuju.

"Verujem da će biti onako kako slovo zakona i slovo pravde kaže, ostalo bi bila moja sumnjičavost, a ja ne sumnjam u sopstvenu državu", zaključila je Milanović.

Komentari (0)

Srbija