Politika

KFOR u pripravnosti za vreme inauguracije novoizabranog gradonačelnika u Severnoj Mitrovici

Komentari

Autor: Tanjug

18/05/2023

-

18:37

KFOR u pripravnosti za vreme inauguracije novoizabranog gradonačelnika u Severnoj Mitrovici
Izbori u četiri opštine na severu Kosova - Copyright EPA-EFE/DJORDJE SAVIC

veličina teksta

Aa Aa

Misija KFOR-a saopštila je danas da će biti u stanju pripravnosti i da će kontunuirano pratiti situaciju, u vreme kada novoizabrani gradonačelnik severnog dela Kosovske Mitrovice Erden Antić bude polagao zakletvu.

Portparol KFOR-a rekao je da će Antić položiti zakletvu samo ako ceremoniju bude obezbeđivala policija Kosova, prenosi Reporteri

''Povodom polaganja zakletve gradonačelnika Mitrovice i situacije uopšte, obezbeđenje će pružiti kosovska policija. KFOR nastavlja da prati situaciju i održava visok nivo spremnosti svojih jedinica da se izbore sa svakim mogućim scenarijem. Očekujemo da će institucije na Kosovu efikasno rukovoditi situacijom'', navodi se u saopštenju KFOR-a.

Dodaje se da će komanda KFOR-a ostati u bliskom kontaktu sa svim glavnim saradnicima, uključujući predstavnike Euleksa, Unmika, OEBS-a, institucija na Kosovu i kosovskih bezbednosnih organizacija, prenosi Reporteri.

Navodi da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio ranije da Srbi ''nikada neće prihvatiti'' novoizabrane predstavnike u opštinama na severu KiM.

Zamenik direktora policije Kosova u regionu Severne Mitrovice Veton Elšani kaže da je policija pripremila plan za izbegavanje mogućih incidenata.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija