Politika

Gašić o ubistvima u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar": Ne krijemo ništa o tom slučaju

Komentari

Autor: Tanjug

19/05/2023

-

12:45

Gašić o ubistvima u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar": Ne krijemo ništa o tom slučaju
Bratislav Gašić - Copyright Fonet/Zoran Mrđa

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić govorio je u parlamentu o nasilju u OŠ "Vladislav Ribinikar" na Vračaru, rekavši da se ništa ne krije o tom slučaju.

Deo opozicije je zatražio da se Gašiću izglasa nepoverenje, a on je odgovorio da mu je jasno da oni to ne žele zbog njega, već zbog predsednika i stranke kojoj pripada.

On je poručio da želi da objasni sve neistine koje opozicija iznosi zbog časnih i poštenih policajaca koji preduzimaju sve mere u cilju povećanja bezbednosti dece.

Gašić je kazao da je pripadnik školskog obezbeđenja ubijen istog trenutka kada je kročio na vrata škole, kao i da je školski policajac uradio sve po proceduri.

"Video nadzor je radio, bio je u upotrebi i izuzet je kao dokazni materijal. Ko je pozvao policiju? Pozvala je pomoćnik direktora škole. Da li je zvao ubica? Jeste, i on je zvao. Da li je policija stigla posle 10 minuta, da, stigla je, ali ja ne mogu da iznosim detalje koji jesu jako bitni za komplentu istragu", rekao je Gašić.

Ministar je kazao da je u školu "Vladislav Ribnikar" posle 20 minuta od masakra stigla ministarka Danica Grujičić, nešto kasnije Branko Ružić i on.

"Bili smo sve vreme sa mojim saradnicima iz forenzike na licu mesta, međutim, odlično znate da zločin  nastaje nizom bioloških, socioloških i psihičkih faktora koje policija nije mogla da zna i da pretpostavi da će tako nesto da se desi", rekao je Gašić.

Upitan da li snosi odgovornost za sve što se dogodilo, Gašić je odogvorio:

"Da, snosim i ja, snosite i vi. Svi mi zajedno snosimo odgovornost", poručio je Gašić.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija