Politika

Poslanici sutra o bezbednosnoj situaciji posle masovnih ubistava, izveštaju REM-a i o predlogu za smenu Gašića

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/05/2023

-

15:35

Poslanici sutra o bezbednosnoj situaciji posle masovnih ubistava, izveštaju REM-a i o predlogu za smenu Gašića
Skupština Srbije - Copyright Printscreen/RTS

veličina teksta

Aa Aa

Skupština Srbije održaće sutra sednicu posvećenu bezbednosnoj situaciji u zemlji, povodom masovnih ubistava u osnovnoj školi na Vračaru i u okolini Mladenovca koja su se dogodila početkom maja.  

Među četiri tačke dnevnog reda sednice, koju je predsednik parlamenta Vladimir Orlić zakazao za sutra u 15 sati, osim izveštaja o bezebednosnoj situaciji nakon masovnih ubistava koji je podnela Vlada Srbije, naći će se i izveštaj REM-a, kao i predlog za glasanje o nepoverenju ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću, koji je podneo 61 poslanik.

Poslanici će razmotriri i predloženu odluku o obrazovanju anketnog odbora radi utvrđivanja ćinjenica i okolnosti koje su dovele do masovnih ubistava u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i na teritoriji Mladenovca i Smederava - u Malom Orašju i Duboni, utvrđivanja propusta u vršenju nadležnosti i preduzimanju odgovarajućih radnji, utvrđivanja odgovornosti nadležnih lica u predlaganja mera. 

Izveštaj REM-a, koji će poslanici takođe razmotriti, odnosi se na nadzor programa komercijalnih pružalaca medijskih usluga za period od oktobra 2022. do kraja marta 2023. godine sa posebnim osvrtom na izveštavanje o slučajevima nasilja u televizijskim programima. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija