Politika

Penzioner iz Beograda koji je priveden na Jarinju pušten nakon informativnog razgovora

Komentari

Autor: Tanjug

21/05/2023

-

15:12

Penzioner iz Beograda koji je priveden na Jarinju pušten nakon informativnog razgovora
Tanjug/Dopisništvo KiM - Copyright Tanjug/Dopisništvo KiM

veličina teksta

Aa Aa

Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani potvrdio je za Tanjug da je B.B.(1951), koji je danas priveden na Jarinju, pušten nakon informativnog razgovora.

Iz Kosovske policije potvrdili su danas za Tanjug da je B.B. priveden na informativni razgovor zbog krivičnog dela “zloupotrebe imovine”.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković  saopštio je prethodno da je na Jarinju uhapšen penzioner Branko Banjac (72) iz Beograda koji se sa suprugom uputio u Peć na ročište povodom rešenja imovinskog spora koji ona vodi. 

izjavio je danas da su pripadnici Kosovske policije uhapsili danas na Jarinju penzionera Branka Banjca (72) iz Beograda koji se sa suprugom uputio u Peć na ročište povodom rešenja imovinskog spora koji ona vodi.

"Njega su pred suprugom pripadnici Kurtijeve policije odveli u pritvorni centar, uprkos tome da je Branko operisao kičmu i da boluje od visokog pritiska, nije uspeo da ponese ni torbu sa lekovima usled postupanja kosovske policije", rekao je Petković.

"Kancelarija za Kosovo i Metohiju je odmah angažovala advokatski tim za odbranu, a lično sam kontaktirao i porodicu kako bih ponudio svaku vrstu dodatne pomoći, a o svemu sam direktno obavestio i Miroslava Lajčaka.  Supruga uhapšenog Branka, koja je rodom iz Peći poseduje kuću u centru ovog grada koja je konfiskovana od strane tzv. Pošte Kosova zbog čega je ona poktenula sudski spor za povraćaj imovine a ročište je zakazano za sutra", naveo je Petković.

Prema njegovim rečima, činjenica je da Banjac nema apsolutno nikakve veze sa sporom koji se vodi na Kosovu i Metohiji i da je "uhapšen kao vid zastrašivanja i odmazde Kurtijevih institucija kako bi porodica odustala od spora", navedeno je u saopštenju Kancelarije za KiM.

"Banjac je u više navrata posećivao Pećku Patrijaršiju bez ikakvih problema, a danas je uhapšen uoči sudskog spora koji vodi njegova supruga što dodatno pokazuje motive ovog političkog hapšenja", rekao je Petković.

Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani potvrdio je za Tanjug da je po nalogu Osnovnog suda u Glogovcu, na Jarinju priveden B.B. (1951).

Iz Kosovske policije navode da je B.B. priveden na informativni razgovor zbog sumnje da je počinio krivično delo “zloupotreba imovine”. 

Komentari (0)

Srbija