Politika

Natpisi UČK osvanuli na dečjem igralištu u selu Ugljare kod Kosova Polja

Komentari

Autor: Tanjug

25/05/2023

-

09:44

Natpisi UČK osvanuli na dečjem igralištu u selu Ugljare kod Kosova Polja
Natpisi UČK osvanuli na dečjem igralištu u selu Ugljare kod Kosova Polja - Copyright Tanjug/Kancelarija za KiM

veličina teksta

Aa Aa

U selu Ugljare kod Kosova Polja na dečjem igralištu, koje je prošle godine obnovila Kancelarija za Kosovo i Metohiju, osvanuli su natpisi UČK, saopštila je Kancelarija za KiM. 

"Samo kukavice i podlaci najgore vrste urezuju preteće političke poruke na dečjem mobilijaru, i ovom prilikom jasno i nedvosmisleno poručujemo da nikome neće biti dozvoljeno da ugrožava bezbednost dece na KiM, bilo da su ona srpske ili neke druge nacionalnosti", navedeno je u saopštenju.

Kancelarija za KiM je naglasila da je šovinistička politika Aljbina Kurtija počela da odjekuje i na dečjim igralištima, i samo onaj ko se pravi nevešt može da negira direktnu vezu između njegove politike terora i pretnji srpskoj deci.

"Srbi u Ugljaru godinama žive u negostoljubivom okruženju, i upravo je odnos prema njima najbolji pokazatelj ekstremne netolerantnosti društva koje gradi Aljbin Kurti sa svojim ideološkim istomišljenicima", navodi se u saopštenju,  

"Ako neko misli da su Srbi u Ugljaru laka meta, neka razmisli dva puta, jer oni nisu ni sami, ni bespomoćni i to bi trebalo posebno da znaju predstavnici međunarodne zajednice, koji snose punu odgovornost za veoma krhko stanje na terenu", naglasila je Kancelarija za KiM.

Podsećaju da je pre samo nekoliko dana u blizini škole u Ugljaru na decu pucano, što potvrđuje da pretnja Srbima u tom selu nije izmišljena ili preuveličana, već da je i te kako sveprisutna i da zahteva hitnu reakciju, kako bi ljudima tamo bilo omogućeno da žive normalnim životom, a deci da rastu bez straha.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija