Politika

Senator Kris Marfi: Kurti odmah treba da prekine provokaciju

Komentari

Autor: Tanjug

26/05/2023

-

17:19

Senator Kris Marfi: Kurti odmah treba da prekine provokaciju
Senator Kris Marfi: Kurti odmah treba da prekine provokaciju - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Američki sentaor Kris Marfi izjavio je da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti treba da ''odmah prekine provokaciju'', kada je reč o neredima na severu KiM.

''Samo što sam telefonom razgovarao sa savetnikom u Stejt Departmentu, Derekom Šoleom o ovom zabrinjavajućem razvoju događaja. Na sastanku u ponedeljak u Prištini sa premijerom Kurtijem, on nije pomenuo plan za pristup opštinskim zgradama. Kao prijatelj Kosova, potpuno sam zatečen i on treba odmah da prekine ovu provokaciju'', napisao je Marfi na svom nalogu na Tviteru.

On je dodao da su opštine sa severa ''deo Kosova i pod jurisdikcijom Prištine'', ali da se radi o, imajući u obzir napetu situaciju, ''namerno'' provokativnom i nepotrebnom koraku.

''Da, ove opštine su deo Kosova i pod jurisdikcijom Prištine. Ovi službenici imaju teһničko zakonsko pravo pristupa ovim zgradama. Ali upravo u ovom trenutku, sa tako napetom situacijom na severu, to je namerno provokativan i nepotreban korak'', poručio je Marfi.

On je zajedno sa američkim senatorom Gerijem Pitersom u sredu i četvrtak boravio u Srbiji, a prethodno su dvojica senatora posetila Prištinu.

Komentari (0)

Srbija