Politika

Zapaljena zastava Srbije na kružnom toku u Gračanici

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

30/05/2023

-

09:40

Zapaljena zastava Srbije na kružnom toku u Gračanici
Zapaljena zastava Srbije na kružnom toku u Gračanici - Copyright Euronews Srbija/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Zastavu Republike Srbije, koja se nalazi pored spomenika Milošu Obiliću u Gračanici, zapalili su u ranim jutarnjim časovima nepoznati počinioci. Ta zasatava je sada zamenjena novom.

Rano jutros meštani tog većinski srpskog mesta prijavili su da je zapaljena zastava koja se nalazi na kružnom toku.

Euronews Srbija/Vladislav Ćup

 

Na društvenim mreža osvanuo je snimak na kome se vidi kako muškarac sa maskom preko lica izlazi iz automobila i pali zastavu Srbije, nakon čega odlazi u pravcu Kišnice, a u pozadini se čuje albanska muzika, piše Kosovo online.

Petković: Paljenje trobojke u Gračanici predstavlja suludi mrziteljski pir

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da paljenje srpske trobojke u Gračanici predstavlja suludi mrziteljski pir.

"Noćas je albanski ekstremista u Gračanici zapalio srpsku trobojku u svom suludom mrziteljskom piru, inspirisan napadom Kurtijevih terorista na severu KiM na goloruki srpski narod. Srbi su zastavu odmah zamenili novom, jer nikada mržnja neće biti jača", poručio je Petković na Tviteru.

On je dodao i da je tokom noći uništen Đokovićev mural u Orahovcu. "Osim toga, ispisane su poruke terorističke UČK. Ekstremisti udaraju tamo gde su Srbi najizolovaniji i najranjiviji. To je slika i prilika Kurtijeve ekstremističke politike na KiM. Oni koji inspirišu šovinizam moraju biti najhitnije obuzdani, jer Kurtiju Srbi nisu politički problem, oni su mu problem samim tim što postoje. Za Kurtija je lična uvreda sve što je srpsko, jer njegov glavni pokretač je duboka i iracionalna mržnja", dodao je Petković.

Tanjug

 

Mural u Orahovcu, posvećen najboljem srpskom teniseru Novaku Đokoviću, uništen je tokom noći, javlja sajt radija Goraždevac.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija