Politika

Petnaestogodišnjakinja u Gvajani optužena za podmetanje požara i 19 ubistava

Komentari

Autor: Tanjug

30/05/2023

-

19:41

Petnaestogodišnjakinja u Gvajani optužena za podmetanje požara i 19 ubistava
Petnaestogodišnjakinja u Gvajani optužena za podmetanje požara i 19 ubistava - Copyright Guyana's Department of Public Information via AP Photo

veličina teksta

Aa Aa

Devojčica starosti 15 godina koja je optužena da je prošlog ponedeljka podmetnula požar u školskom domu u gradu Mahdija u centralnoj Gvajani, danas je optužena i za 19 ubistava.

U požaru u zgradi doma za učenike u Mahdiji poginulo je 18 devojaka i jedan petogodišnji dečak.

Lokalna policija je saopštila da je devojčica podmetnula požar nakon što joj je oduzet mobilni telefon i potvrdila da se ona trenutno nalazi u zatvoru za maloletnike, preneo je Rojters.

U ponedeljak 22. maja u ranim jutarnjim satima, štićenike doma je porbudila vriska i metež izazvani vatrom u kupatilu jedne spavaonice, saopštila je policija. Skoro 30 dece je hospitalizovano, a jedna devojčica je u subotu u kritičnom stanju prebačena u Njujork gde joj je pružena adekvatna medicinska pomoć.

Vlasti su na osnovu DNK analize identifikovale 13 žrtava čiji su posmrtni ostaci predati porodicama.

Najveći broj dece, njih 14, preminuo je na licu mesta, dok je preostalih petoro preminulo u bolnici. Većina stradale dece su pripadnici starosedelačkih zajednica, saopšteno je iz lokalne policije. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija