Politika

Poslanici opozicije koji organizuju protest "Srbija protiv nasilja": Novi skup u subotu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

31/05/2023

-

15:21

Poslanici opozicije koji organizuju protest "Srbija protiv nasilja": Novi skup u subotu
Poslanici opozicije koji organizuju protest "Srbija protiv nasilja": Novi skup u subotu - Copyright E-Stock/Nataša Rajaković

veličina teksta

Aa Aa

Opozicione partije koje organizuju protest "Srbija protiv nasilja" najavile su danas u Skupštini Srbije da će novi skup da bude održan u subotu, 3. juna, kada se obeležava tačno mesec dana od masovnog ubistva u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru. 

Kako je najavljeno, skup će početi u 18 sati na platou ispred Narodne skupštine i trajaće do 21 sat. Ovoga puta, kako je rečeno, posle okupljanja ispred skupštine, okupljeni "će napraviti prsten oko Predsedništva". Građani su pozvani da donesu cvet, kao simbol protesta. 

Promo

 

Šetnja će se kretati od Skupštine Srbije Bulevarom kralja Aleksandra, pa Beogradskom ulicom do kružnog toka Slavija, pa Ulicom kralja Milana do Terazija i odatle do trga Nikole Pašića i Pionirskog parka gde će demonstranti zatvoriti krug oko Predsedništva. 

Konferenciju za novinare na kojoj je najavljen protest održali su poslanici poslaničkih grupa Narodna stranka, DS, Zeleno-levi klub, Ne davimo Beograd, Moramo i Ujedinjeni.

Podsetimo, u Beogradu je prošle subote održan četvrti po redu protest "Srbija protiv nasilja" na koji su pozvali predstavnici dela opozicionih partija. Okupljanje je počelo oko 18 časova ispred zgrade Narodne skupštine gde su ponovo pročitani zahtevi. Kolona građana potom je prošetala kroz centar grada do zgrade RTS-a gde su razvučeni transparenti. Organizatori su se ponovo obratili okupljenima u Tašmajdanskom parku. Predstavnici opozicije su istakli da neće razgovarati sa vlastima do ispunjenja zahteva protesta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija