Politika

Sastanak srpske opozicije sa delegacijom evropskog parlamenta, poziv nije prihvatio Patriotski blok

Komentari

Autor: Fonet

02/06/2023

-

14:44

Sastanak srpske opozicije sa delegacijom evropskog parlamenta, poziv nije prihvatio Patriotski blok
FoNet/Marko Dragoslavić - Copyright FoNet/Marko Dragoslavić

veličina teksta

Aa Aa

Predstavnici poslaničkih grupa Ujedinjeni, Zeleno-levog kluba, Demokratske stranke, Narodne stranke i Zajedno - Moramo došli su danas u sedište Delegacije Evropske unije na sastanak sa delegacijom Evropskog parlamenta koja će 2. i 3. juna boraviti u Srbiji, u okviru nove runde parlamentarnog dijaloga.

Na sastanak su stigli potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović, poslanici Zeleno-levog kluba Radomir Lazović i Robert Kozma, potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić, potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić i kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović.

Na sastanak su pozvane sve opozicione poslaničke grupe, ali poziv nije prihvatio Patriotski blok predvođen Dverima.

U Narodnoj skupštini, delegacija Evropskog parlamenta sastaće se i sa predsednikom Skupštine Vladimirom Orlićem, kao i predstavnicima vladajuće koalicije.

Posrednički tim Evropskog parlamenta za proces parlamentarnog dijaloga u Srbiji predvode Vladimir Bilčik iz poslaničke grupe Evropske narodne partije i Matjaž Nemec iz Progresivnog saveza socijalista i demokrata. Uz njih, tu su i dvojica bivših poslanika - Knut Flekenštajn i Alojze Peterle.

Komentari (0)

Srbija